• Arcadia String Quartet

  „Arcadia” String Quartet

  Cvartetul Arcadia s-a format pe băncile Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. La clasa de muzică de cameră a profesorului Nicuşor Silaghi, membru al reputatului Cvartet Transilvan, cei patru tineri muzicieni ce au alcătuit prima formulă a cvartetului – violoniştii Ana Bogăţilă şi Răsvan Dumitru, violistul Marcel Cameniţă şi violoncelistul Török Zsolt – şi-au… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • virtuozii

  „Virtuozii” din Bucureşti

  Orchestra de Cameră „Virtuozii din Bucureşti” s-a constituit în 1988 la iniţiativa dirijorului Horia Andreescu. Ea este alcătuită din muzicieni de elită ai Filarmonicii „George Enescu”, ai Orchestrei Radiodifuziunii Române şi de la Universitatea de Muzică din Bucureşti. După 1990, „Virtuozii din Bucureşti” a devenit prima orchestră particulară şi una din primele de acest gen… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • rsz_4_strings_quartet

  4 STRINGS QUARTET

  Cvartetul este format din tineri instrumentişti, membri ai orchestrei Operei Naţionale Române Bucureşti. 4 Strings abordează mai multe genuri: muzică clasică, tango Argentinian şi café-concert. Repertoriul lor cuprinde lucrări de amploare: “Cvartetul cvintelor” de J. Haydn, Cvartetul în mi minor de G. Verdi, tango-uri de A. Piazzolla ş.a. Au susţinut recitaluri în cadrul mai multor… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • orchestra academy of ancient

  Academy of Ancient Music

  „Transmiterea senzaţiei unei băuturi energizante.” Financial Times, 2012 Asta e exact ceea ce ne propunem să facem: să energizăm muzica barocă și clasică. Și pentru a face acest lucru, ne întoarcem la stilul și spiritul în care a fost interpretat prima dată acest gen de muzică. Spectacole noastre explorează lumea muzicii care i-a inspirat pe… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • ad libitum

  Ad Libitum

  Lumea cvartetelor de coarde este una cu un statut special în universul muzicii clasice. Dacă în repertoriul solo poți face cu ușurință alegeri repertoriale de bravadă, dacă în cea a orchestrelor este posibil să impresionezi doar prin selectarea unor lucrări spectaculoase, iată că în domeniul cvartetului nu te poți eschiva. Cvartetul este ca un tablou… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • Adrian Brendel

  Adrian Brendel

  Născut la Londra, în 1976, Adrian Brendel a studiat la Colegiul Winchester, la Universitatea din Cambridge şi la Conservatorul din Köln (cu Frans Helmerson). Alţi profesori de renume de la care a învăţat: Alexander Baillie, Miklos Perenyi şi William Pleeth (alături de care a dezvoltat, de la o vârstă fragedă, o afinitate deosebită pentru repertoriul… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Adrian Dumitru

  Adrian Dumitru

  Tenor român, Adrian Dumitru se numără printre tinerii cântăreți care aspiră la marile scenele lirice europene. Este câştigatorul Premiului I al prestigiosul Concurs Internaţional de Canto din China. Repertoriul lui include roluri ca: Pinkerton din Madama Butterfly de G. Puccini și Rinuccio în Gianni Schicchi de G. Puccini, Alfredo din La Traviata de G. Verdi,… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Adria Enescu

  Adrian Enescu

  Adrian Enescu (31 martie 1948) Compozitor cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film. Ca muzician a fost printre primii artişti de Muzică Electronică din România, începând cu anii ’70. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti (secția compoziţie cu Aurel Stroe, armonie cu Alexandru Pașcanu). A participat ca student… Citeşte mai mult »

  Solist
 • adrian iorgulescu

  Adrian Iorgulescu

  Adrian Iorgulescu s-a născut la data de 6 iulie 1951 în municipiul Bucureşti. A urmat cursurile colegiului naţional “Dinu Lipatti” şi ale Academiei de Muzică din Bucureşti -secţia compoziţie- absolvind apoi un masterat în cadrul aceleiaşi instituţii. În 1990 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în muzicologie. Din acelaşi an devine profesor de compoziţie şi… Citeşte mai mult »

  Juriu
 • petrescu

  Adrian Petrescu

  Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională Adrian Petrescu este prim-oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti, dirijor invitat ȋn stagiunile orchestrelor simfonice din Romȃnia şi dirijorul permanent al formaţiei camerale de suflători de alamă “Romanian Brass”. Recent a fost desemnat dirijor invitat permanent al Filarmonicii Moldova din Iaşi. Născut la Brașov a… Citeşte mai mult »

  Dirijor