sergey kravchenko
Distribuie

Profesor la Conservatorul de Stat Ceaikowsky din Mosova, Sergey Kravchenko s-a născut în 1947. A absolvit faimoasa Școală de Muzică Stolyarsky din Odessa în 1965 și a intrat la Conservatorul din Moscova. Profesorul său a fost renumitul violinist și musician Leonid Kogan.

După ce a devenit castigator la competiției Paganini, în Geneva, în 1969, cariera sa concertistică a a început. De asemenea, a câștigat premiul competiției J. Thibaut în Paris, 1971, și al competiției de cvartete de coarde din Liege (Belgia, 1972). Sergey Kravchenko a avut numeroase turnee atât în Rusia, cât și în străinătate. A concertat și a susținut masterclass-uri în Germania, Ungaria, Austria, Polonia, Italia, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud și de Nord, fosta Iugoslavie, Bulgaria, Franța, Spania, Belgia, Luxemburg, Brazilia, Finlanda, Israel, SUA, Australia.

Din 1972 este profesor de vioară la Concervatorul Ceaikovsky din Moscova, unde a început ca asistent al lui Leonid Kogan. În perioada 1996-2001 a fost decan al Facultății de Interpretare. Mulți dintre studenții săi sunt câștigători ai unor concursuri internaționale: V. Igolinsky, V. Mullova, A.Lukirsky, S. Krylov, I.Gaisin, A.Kagan, J.Ko, N. Sachenko, A.Stepanenko, E. Stembolsky, O. Shurgot, N. Kozhuhar și alții.

Este membru al juriului în prestigioase competiții internaționale: concursurile Ceaikovsky, Brahms, Oistrakh, Enescu, Lysenko și altele. Sergey Kravchenko a realizat numeroase înregistrări în Rusia, Germania, Franța, Italia și alte țări. De asemenea, este autorul unor numeroase cărți de metodică pentru vioară. Pentru realizările sale remarcabile, Sergey Kravchenko a fost premiat cu titlul onorific de Artist eminent al Rusiei (Distinguished Artist of Russia).

« Înapoi