• la venexiana event

  Concertele de la miezul nopții

  Sâmbătă 07.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor : CLAUDIO CAVINA
  Corul de cameră „PRELUDIU” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”
  Dirijorul corului : VOICU ENĂCHESCU

  Program :
  Claudio MonteverdiL’Orfeo SV 318 (1607)

  Distribuţia :
  La Musica / Euridice – ROBERTA MAMELI
  Orfeo – FURIO ZANASI
  Messaggera  Speranza – JOSÈ MARIA LO MONACO
  Proserpina / Ninfa – MONICA PICCININI
  Plutone – RAFFAELE COSTANTINI
  Caronte – SALVO VITALE
  Apollo / Pastore I – LUCA CERVONI
  Pastore II / Spirito I – ALESSIO TOSI
  Pastore III – RAFFAELE PE’
  Pastore IV / Spirito II – MAURO BORGIONI

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • claudio cavina

  Claudio Cavina

  Claudio Cavina este unul dintre cei mai importanţi contratenori italieni ai generaţiei sale. Şi-a început studiile vocale în Bologna, cu Candace Smith, şi a continuat pregătirea cu Kurt Widmer şi Renè Jacobs la Schola Cantorum Basiliensis. Interpretează deseori cu multe ansambluri de muzică veche precum Clemencic Consort, Ansamblul Huelgas, La Colombina, Ansamblul Elyma, Concerto Italiano,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • voicu enachescu

  Voicu Enăchescu

  Fondatorul Corului de cameră Preludiu, dirijorul Voicu Enăchescu, s-a născut la data de 24 mai 1943. A fost student al Academiei de Muzică București, unde i-a avut ca profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu. Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea română. De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Roberta Mameli

  Roberta Mameli

  Născută la Roma, Roberta Mameli a absolvit cursurile de canto ale Conservatorului „Nicolini” din Piacenza și de vioară la Scuola Civica di Cremona. A participat la cursurile de master ale lui Konrad Richter, Bernadette Manca di Nissa, Ugo Benelli, Claudio Desderi, Enzo Dara. Şi-a făcut debutul la o vârstă fragedă, cântând rolul Mercury în Dido… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Furio Zanasi

  Furio Zanasi

  Născut la Roma, Furio Zanasi a cântat cu dirijori precum Renè Jacobs, Jordi Savall, Alan Curtis, Rinaldo Alessandrini, Gabriel Garrido, Alessandro De Marchi, Ottavio Dantone, Andrea Marcon, Ivor Bolton, Philippe Herrewege, Maurizio Pollini, Reinhard Goebel, Thomas Hengelbrock, Riccardo Chailly. A apărut la festivaluri de muzică prestigioase și a cântat în cele mai mari săli de… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Josè Maria Lo Monaco

  Josè Maria Lo Monaco

  Josè Maria Lo Monaco s-a născut în Catania unde s-a specializat în pian şi a început să studieze canto alături de mezzo-soprana Bianca Maria Casoni. De la o vârstă foarte fragedă, a câştigat numeroase concursuri internaţionale (Viotti, Caruso, Zandonai, Corradetti) devenind rapid un punct de referinţă al noii generaţii italiene de mezzo. A debutat la… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Monica Piccinini

  Monica Piccinini

  Născută în Reggio Emilia, Italia, Monica Piccinini a studiat opera, după ce obţinuse o diplomă în vioară. Şi-a perecţionat tehnica vocală în repertoriul baroc cu Claudio Cavina și Rossana Bertini, respectiv în lied și muzică vocală cu Eric Werba și Dorothy Dorow. Şi-a făcut debutul scenic la Teatro Real din Madrid, sub conducerea lui Jordi… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • salvo vitale

  Salvo Vitale

  Salvo Vitale s-a născut în Catania și a început studiul muzicii la Scuola Civica din Milano. A studiat cu E. Abumradi, E. Martelli și A. Groussev. Și-a continuat formarea personală în înțelegerea perioadei baroce, la cursuri conduse de A. Curtis. Repertoriul său de concert se-ntinde de la madrigal la cantate și de la oratorii la… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele-de-la-miezul-noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

  serie