• academy of ancient music

  Concertele de la miezul nopții

  Sâmbătă 19.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor: RICHARD EGARR

  Program: Monteverdi – Încoronarea Poppeei

  Solişti:
  Louise Alder - Poppea (soprană)
  Sarah Connolly - Nerone (mezzo-soprană)
  Marina de Liso - Ottavia (mezzo-soprano)
  Iestyn Davies - Ottone (contratenor)
  David Soar - Seneca (bas)
  Andrew Tortise - Arnalta (tenor)
  Sophie Junker - Drusilla/Virtu (soprană)
  Daniela Lehner  - Amore/Domnişoara (mezzo-soprană)
  John Lattimore -Doica (countertenor)
  Joshua Ellicott – Lucano & al doilea soldat

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • ?????????????????????????????????????????????????????????????????

  Richard Egarr

  Richard Egarr redă o bucurie unică şi un simţ al aventurii compoziţiilor sale muzicale, fiind o minte curioasă şi pasionată. El se regăseşte la fel de mult atât în dirijat, în muzica pentru clape, în concerte (pentru orgă, clavecin, fortepiano sau pian modern), susţinând recitaluri solo, interpretând muzică de cameră, sau chiar vorbind despre muzică… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • alder louise

  Louise Alder

   Soprana Louise Alder este absolventă a Şcolii Internaţionale de Operă a Colegiului Regal de Muzică, unde a inaugurat bursa de studii Kiri Te Kanawa. I-a fost acordat premiul al doilea în cadrul competiţiei Kathleen Ferrier din 2013 şi este beneficiarul premiului John Christie al concursului Glyndebourne din 2014. Este membru al ansamblului Operei din Frankfurt, unde interpretează… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Marina de Liso

  Marina de Liso

  A studiat canto la Conservatorul din Rovigo unde a obținut o diplomă „magna cum laudae”. Și-a continuat studiile la Școala de Muzică din Milano, specializându-se pe canto renascentist și baroc sub conducerea lui Claudine Ansermet. În 2001, a câștigat concursul „Toti Dal Monte” din Treviso și în 2002 concursul „As. Li.Co” din Milano. În 2001… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Soar, David 15-03 _BRIAN TARR 2009

  David Soar

  Basul David Soar s-a născut în Nottinghamshire și a studiat la Academia Regală de Muzică și la Opera Națională. În stagiunea 2014/2015 David interpretează Pistola într-o producție nouă de Falstaff la Festivalul Saito Kinen dirijat de Fabio Luisi și se reîntoarce la Festivalul Glyndebourne ca Escamillo din „Carmen” și la Opera Metropolitană drept Colline din… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Iestyn Davies Photo: Marco Borggreve

  Iestyn Davies

  Aclamat ca fiind posesorul „uneia dintre cele mai renumite voci de contratenor din lumea contemporană” de către Independent și recunoscut drept „superb” de către New York Times, Iestyn Davies și-a confirmat statutul ca unul dintre cei mai promițători artiști, o stea în continuă ascensiune pe scena muzicală internațională, câștigând premiul pentru Tânăr Artist la Royal… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Tortise, Andrew c. Hayden Phoenix 15-05

  Andrew Tortise

  Andrew a studiat la Catedrala Wells și a absolvit Colegiul Trinity, din Cambridge în anul 2002. A studiat cantoul întâi cu Ashley Stafford și apoi cu Iris dell’Acqua. În programul de concerte de sezonul acesta și cel viitor se numără Arnalta în Monteverdi- „L’incoronazione di Poppea” cu Academia de Muzică Antică; Monteverdi- „Orfeo” dintr-un tur… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • sophie-JUNKER

  Sophie Junker

  Tânăra soprană belgiană Sophie Junker a studiat la IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) în Namur, și la Guildhall School of Music and Drama în Londra. Aceasta este bursieră a Samling și câștigătoare a locului I în cadrul London Handel Competition din 2010 precum și a Competiției Internaționale Cesti din 2012. Sophie studiază… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Lehner, Daniela 12-10 .6 EDIT

  Daniela Lehner

  Mezzosoprana austriacă Daniela Lehner a studiat în  Linz, Viena, la Mozarteum Salzburg și la Guildhall School of Music and Drama din Londra. A primit burse de studiu pentru  Ravinia Festival Young Artists Programme, Britten-Pears Young Artists Programme și Music Academy of the West. Premiile ei cuprind și o bursă Georg Solti și premiul întâi la… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Lattimore, John 15-07

  John Lattimore

  Contratenorul John Lattimore a studiat muzica la St John`s College în Cambridge unde a fost corist și mai apoi a fost instruit la Royal Academy of Music. A aprofundat studiile la Opera Națională Engleză ca parte din programul lor de lucru intitulat „Operaworks”. Colaborările sale recente cu opera includ crearea rolului principal al fiului din… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Ellicott, Joshua 15-07

  Joshua Elicott

  Tenorul Joshua Ellicott întruchipează un talent extraordinar care combină cu ușurință  mai multe genuri muzicale cu vocea sa  lirică și melodioasă, flexibilă, dar în același timp puternică. Talentul său muzical versatil este evident  mai ales în  gama variată de repertorii în care excelează și lista cuprinzătoare de dirijori și ansambluri cu care colaborează. Catalogat de… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • sarah connolly

  Sarah Connolly

  Sarah Connolly a studiat pianul și canto la Colegiul Regal de Muzică, al cărui alumni este în prezent. Ea a fost desemnată CBE(Commander of the Order of the British Empire) în New Year’s Honours List. În 2011 a fost onorată de către Incorporated Society of Musicians și i-a fost acordat Distinguished Musician Award, în 2012… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele de la miezul noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi  Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă… Citeşte mai mult »

  serie