• academy of ancient music

  Concertele de la miezul nopții

  Vineri 18.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor: RICHARD EGARR
  Program: Monteverdi – „Întoarcerea lui Ulise în patrie“

  Solişti:
  Ian Bostridge, tenor (Ulisse)
  Christine Rice, mezzo-soprană (Penelope)
  Elizabeth Watts, soprană (Minerva)
  Sophie Junker, soprană (Amore & Melanto)
  Lukas Jakobski, bas (Tempo, Nettuno & Antino)
  James Creswell, bas (Seneca)

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • ?????????????????????????????????????????????????????????????????

  Richard Egarr

  Richard Egarr redă o bucurie unică şi un simţ al aventurii compoziţiilor sale muzicale, fiind o minte curioasă şi pasionată. El se regăseşte la fel de mult atât în dirijat, în muzica pentru clape, în concerte (pentru orgă, clavecin, fortepiano sau pian modern), susţinând recitaluri solo, interpretând muzică de cameră, sau chiar vorbind despre muzică… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Gillett, Christopher 15-08

  Christopher Gillett

  Angajamentele recente și cele viitoare includ „Peter Grimes” de Rev. Horace Adams la La Scala Milan și la Aldeburgh Festival‚ „Le nozze di Figaro” de Curzio (Royal Opera House)‚ „Der Rosenkavalier” de Valzacchi (Glyndebourne Festival)‚ „Turandot” de Emperor (Northern Ireland Opera)‚ „A Midsummer Night’s Dream” de Snout (Festival d’Aix en Provence)‚ „Frankenstein” de Henri Clerval… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Ian Bostridge

  Ian Bostridge

  Ian Bostridge a urmat un post-doctorat în istorie la Corpus Christi College, Oxford, înainte de a îmbrăţişa cariera de solist vocal full-time. Cariera sa internaţională include recitaluri în cele mai importante săli ale lumii, cum sunt cele din Salzburg, Edinburgh, München, Viena, Aldeburgh şi Schubertiadele. În 1999 a cântat în premieră un ciclu de lieduri… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • sophie-JUNKER

  Sophie Junker

  Tânăra soprană belgiană Sophie Junker a studiat la IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) în Namur, și la Guildhall School of Music and Drama în Londra. Aceasta este bursieră a Samling și câștigătoare a locului I în cadrul London Handel Competition din 2010 precum și a Competiției Internaționale Cesti din 2012. Sophie studiază… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Oliver, Alexander 15-07

  Alexander Oliver

  Născut și școlit în Scoția, Alexander Oliver a studiat la Royal Scottish Academy of Music and Drama (acum Royal Scottish Conservatoire). După câștigarea competiției Richard Tauber în 1966, și-a completat studiile la Viena sub tutela reumitului tenor Anton Dermota. Și-a făcut debutul cu Wiener Kamer Oper și imediat după aceea s-a alăturat Glyndebourne Festival Opera… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Lehner, Daniela 12-10 .6 EDIT

  Daniela Lehner

  Mezzosoprana austriacă Daniela Lehner a studiat în  Linz, Viena, la Mozarteum Salzburg și la Guildhall School of Music and Drama din Londra. A primit burse de studiu pentru  Ravinia Festival Young Artists Programme, Britten-Pears Young Artists Programme și Music Academy of the West. Premiile ei cuprind și o bursă Georg Solti și premiul întâi la… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • lukas photo by Lukasz Harun

  Lukas Jakobski

  Născut în Polonia, Lukas Jakobski a fost un membru al programului Jette Parker pentru Tineri Artiști la Royal Opera House, Covent Garden din 2009 până în anul 2011, perioada în care rolurile sale au inclus Pietro în Verdi Simon Boccanegra; Tall Englishman în Prokofiev The Gambler, King Aida și Angelotti Tosca. Printre planurile sale pentru… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Tortise, Andrew c. Hayden Phoenix 15-05

  Andrew Tortise

  Andrew a studiat la Catedrala Wells și a absolvit Colegiul Trinity, din Cambridge în anul 2002. A studiat cantoul întâi cu Ashley Stafford și apoi cu Iris dell’Acqua. În programul de concerte de sezonul acesta și cel viitor se numără Arnalta în Monteverdi- „L’incoronazione di Poppea” cu Academia de Muzică Antică; Monteverdi- „Orfeo” dintr-un tur… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Kozelj, Barbara 15-07

  Barbara Kozelj

  Mezzosoprana de origine slovenă, Barbara Kozelj și-a urmat studiile la Conservatorul din Ljubljana și la cel din Haga. A fost pregătită de către Phyllis Ferwerda și Anthony Legge și a participat la cursurile de perfecționare ale lui Anne Murray, Graciela Araya, Graham Clark, Mark Tucker și Cynthia Buchan; a fost câștigătoare a competițiilor din Chemnitz,… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Watts, Elizabeth © Marco Borggreve 2

  Elizabeth Watts

  Elizabeth Watts a câștigat în anul 2007 premiul Rosenblatt Recital Song în cadrul competiției globale BBC Cardiff Singer și premiul pentru cel mai remarcabil tânăr artist la premile Cannes MIDEM Classique, precum și premiul Kathleen Ferrier în 2006. În prezent este un artist resident la Southbank Centre și alumni-artist  al BBC Radio 3 New Generation…. Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele de la miezul noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi  Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă… Citeşte mai mult »

  serie