• alexandra-dariescu

  Alexandra Dariescu

  Numită de BBC Music Magazin drept „o stea în devenire”, Alexandra Dariescu s-a născut în România, a studiat la Iași, la Școala Pocklington și la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie, unde i-a avut ca profesori pe Nelson Goerner, Mark Ray, Alexander Melnikov și Dina Parakhina și a fost susținută de către Associate… Citeşte mai mult »

  Pian
 • alexandru tomescu

  Alexandru Tomescu

  Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naşte un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală. Alexandru Tomescu a dovedit că… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • serban mereuta

  Şerban Mereuţă

  Şerban Meruţă este cel care strunește vioara a II-a. Face parte din cvartetul Ad Libitum de la începuturile acestuia, iar dăruirea lui pentru muzica de cameră este însăși energia care îi alimentează talentul. Deși la început a crezut că unirea destinului său cu al celorlalți trei membri Ad Libitum a fost o întâmplare, avea să… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • filippara

  Filip Papa

  Filip Papa este cel care ghidează sufletul ascultătorilor prin vibrația caldă a violoncelului său. Notele grave și catifelate se transformă în lespezi de marmură, care susțin cu grație edificiul sonor al cvartetului. Nu a avut nicio îndoială că vor reuși, aveau dorința, voința și puterea. Varianta ratării nu a fost niciodată o posibilitate. Cu cine… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • bisocjpg

  Bogdan Bişoc

  Bogdan Bişoc este maestrul violei – forța gravitațională care ține laolaltă celelalte trei instrumente. După ce și-a finalizat studiile la Universitatea Naţională de Muzică din Iaşi, în anul 1994 s-a alăturat cvartetului Ad Libitum. Își amintește adesea de momentul în care a acceptat, fără a-și imagina atunci, cât de mult se va schimba viața sa… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • ad libitum

  Ad Libitum

  Lumea cvartetelor de coarde este una cu un statut special în universul muzicii clasice. Dacă în repertoriul solo poți face cu ușurință alegeri repertoriale de bravadă, dacă în cea a orchestrelor este posibil să impresionezi doar prin selectarea unor lucrări spectaculoase, iată că în domeniul cvartetului nu te poți eschiva. Cvartetul este ca un tablou… Citeşte mai mult »

 • sala auditorium

  Sala Auditorium

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole
 • enescu-si-contemporanii

  Enescu și contemporanii săi

  Reuneşte creaţii de renume ale compozitorului George Enescu, alături de lucrările altor compozitori valoroși, în interpretarea unora dintre cele mai cunoscute ansambluri româneşti şi internaţionale. Concertele au loc la Sala Mică a Palatului și la Ateneul Român.

  serie