• opera comica

  Alte evenimente

  Sâmbătă 19.09 11:00 Opera Comică din Bucureşti

  Compozitor și dirijor: Dan Dediu
  Regizor: Cristian Mihăilescu
  Coregrafia: Răzvan Mazilu
  Decoruri: Andreea Rotaru
  Costume: Daniela Drăgulescu

  Distribuție:
  Münchhausen – Daniel Filipescu / Vicențiu Țăranu
  Münchheim – Plamena Anghelova / Valentin Racoveanu
  Frau Kern –  Andreea Iftimescu
  Lisbeth – Amaia Arrieta / Elena Dincă / Raluca Oprea
  Actorul –  Fang Shuang / Ștefan Schuller

   

  Münchhausen – Stăpânul minciunilor

  Münchhausen este fantastul, imaginaţia lui atinge nemărginirea. Pinocchio minte pentru a ieşi din încurcături; Münchhausen creează lumi noi, minciunile lui fiind generatoare de basme şi înaripează imaginaţia noastră, a copiilor de toate vârstele.

  Tot astfel este şi muzica lui Dan Dediu, o fantezie perpetuă, o trecere dintr-un registru în altul, de fapt, o traversare a întregii istorii a muzicii, de la baroc, până în zilele noastre. Compozitorul îşi asumă şi conducerea muzicală a acestei partituri complexe.

  Regizorul Cristian Mihăilescu imaginează o competiţie permanentă între lumea „reală” a teatrului şi „năluca” televiziunii. Există, oare, un învingător? Întrepătrunderea între această lume reală şi cea a himerei este asemenea desenelor animate. Din acest motiv, spectacolul este unul modern, pe o temă clasică, iar noile tehnici de scenă sunt parte a întregii producţii. Coregrafia este semnată de Răzvan Mazilu, scenografia de Andreea Rotaru (decoruri) şi Daniela Drăgulescu (costume), iar producţia şi design-ul videoproiecţiilor sunt realizate de Valentin Obretin, Bogdan Nedelcu şi Alin Constantinescu.

 • dan dediu

  Dan Dediu

  Dan Dediu a studiat compoziţia la Bucureşti cu Ştefan Niculescu şi Dan Constantinescu, iar la Viena cu Francis Burt. Diverse burse de creaţie sau cercetare (Herder şi A.Berg -Viena, Ircam-Paris, New Europe College-Bucureşti, Colegiul de ştiinţe-Berlin, Villa Concordia – Bamberg) au avut un rol hotărâtor în evoluţia sa componistică. Peste 150 de opusuri ce acoperă… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Cristian Mihăilescu

  Regizorul Cristian Mihăilescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, secţia Canto, ulterior urmând cursurile postuniversitare de regie de operă ale Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti. În calitate de  solist la Opera Naţională din Bucureşti (tenor), a interpretat 47 de roluri de la Mozart la Stravinski, inclusiv Verdi, Puccini, Offenbach şi Johann… Citeşte mai mult »

  Regizor
 • Opera Comică pentru Copii

  Opera Comică pentru Copii şi-a început activitatea în anul 1998, lansată inițial ca o companie independentă, care a realizat în timp record numeroase titluri, companie care a demonstrat că este o „voce” unică şi originală în peisajul artistic românesc, dar şi internaţional. Nicăieri în lume nu există un astfel de ansamblu, instituţia îndeplinind atât un… Citeşte mai mult »