• andras schiff

  Recitaluri și concerte camerale

  Vineri 18.09 16:30 Ateneul Român

  Dirijor: HEINZ HOLLIGER
  Solist: SIR ANDRÁS SCHIFF – pian

  Program:
  Holliger – „Meta Arca“ pentru 14 viori ( p.a.)
  Schumann – Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 54
  Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 3 în la minor op. 56 „Scottish“

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • schiff_Photo Credit Sheila Rock

  Sir András Schiff

  Aclamat de critici, András Schiff este dirijor, pedagog și lector de renume mondial. Născut în Budapesta, Ungaria, în 1953, András Schiff a început lecţiile de pian la vârsta de cinci ani cu Elisabeth Vadász. El a continuat studiile muzicale la Academia Liszt Ferenc cu profesorul Pál Kadosa, György Kurtág și Ferenc Rados, și în Londra… Citeşte mai mult »

  Pian
 • ????????????????????

  Heinz Holliger

  Heinz Holliger este printre personalitățile muzicale cele mai versatile și mai extraordinare ale timpului nostru. După ce a castigat premiul I la competițiile internaționale din Genf și München, domnul Holliger a inceput o cariera internationala incomparabila care l-a propulsat in marile centre muzicale de pe cinci continente. Explorand atât compoziția cat și performanța, el a… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Basel Chamber Orchestra

  Kammerorchester Basel a fost fondată  în 1984 ca “Serenata Basel”, de către absolvenţi ai diferitelor conservatoare elveţiene, concertând sub numele actual din 1999. Structura orchestrei este neobişnuită, în sensul că nu există un dirijor principal, pentru a-şi putea exercita controlul artistic complet în organizarea şi implementarea programelor şi concertelor sale. KOB cântă la instrumente moderne… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie