• corul preludiu

  Concertele de la miezul nopții

  Duminică 20.09 11:00 Sala Radio

  Dirijor: VOICU ENĂCHESCU

  Program: Lucrări ale compozitorilor români – D.G. Kiriac, Ștefan Popescu, Ion Vidu, Nicolae Lungu, Constantin Arvinte, Tudor Jarda, Ioan D. Chirescu, Mihail Jora, Marțian Negrea, Vasile Popovici, Vasile Spătărelu, Richard Oschanitsky, Alexandru Pașcanu, Dan Dediu, Paul Constantinescu, Sabin Drăgoi, Dan Buciu, Felicia Donceanu, Gheorghe Cucu, Tudor Flondor, George Enescu.

 • voicu enachescu

  Voicu Enăchescu

  Fondatorul Corului de cameră Preludiu, dirijorul Voicu Enăchescu, s-a născut la data de 24 mai 1943. A fost student al Academiei de Muzică București, unde i-a avut ca profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu. Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea română. De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • corul-preludiu

  Corul de Cameră Preludiu

  De 40 de ani, Corul de Cameră „Preludiu” se numără printre cele mai prestigioase corale mixte din lume.  Elegant dirijat de preşedintele Asociaţiei Naţionalei Corale din România – Voicu Enăchescu, ansamblul coral se află de peste 15 ani de zile sub aripa Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Romana” si beneficiaza de o stagiune concertistica anuala,… Citeşte mai mult »

 • sala-radio-feature

  Sala Radio

  Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune este cunoscut şi sub numele de Sala Radio. Construcţia sălii a avut loc în anul 1959, iar inaugurarea doi ani mai târziu. Modernizată în 2009, Sala Radio are o capacitate de aproape 1.000 de locuri și este singura care oferă posibilitatea de a realiza înregistrări… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele de la miezul noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Una dintre cele mai îndrăgite serii de concerte din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, “Concertele de la miezul nopții” reuneşte orchestre camerale de talie mondială la Ateneul Român. Orchestre de Chambre de Paris, sub bagheta lui Sir Roger Norrington şi  Academy of Ancient Music, alături de Richard Egarr sunt doar două dintre prezenţele de seamă… Citeşte mai mult »

  serie