• mihaela martin

  Mihaela Martin

  Mihaela Martin, violonistă de origine română, a dobândit reputaţia de a fi unul dintre cei mai de seamă virtuzi din generaţia sa. La vârsta de cinci ani a început să studieze vioara cu tatăl ei, continuând mai tarziu cu profesorul Ştefan Gheorghiu, elev al lui George Enescu şi David Oistrach. Doamna Martin a câştigat numeroase… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • frans helmerson

  Frans Helmerson

  Violoncelistul suedez Frans Helmerson a studiat în Göteborg, Roma şi Londra cu G.Vecchi, G. Selmi şi W. Pleeth şi a avut privilegiul de a beneficia de îndrumarea şi susţinerea maestrului M. Rostropovitch. Frans Helmerson a concertat alături de orchestre importante sub bagheta unor dirijori de seamă printre care se numără Seiji Ozawa, Colin Davies, Neeme… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • michelangelo

  Michelangelo Quartet

  Mihaela Martin și Daniel Austrich, vioară | Nobuko Imai, violă şi Frans Helmerson, violoncel  Michelangelo Quartet a fost înfiinţat în 2002 de către patru muzicieni distinşi ca soliști, muzicieni de cameră și profesori, care împărtăşesc o dorință irezistibilă de a interpreta împreună cel mai excepţional repertoriu dintre toate. De la primul lor sezon de concerte,… Citeşte mai mult »

 • Imai-Nobuko-03

  Nobuko Imai

  Cu talentul ei de excepţie, integritate muzicală și carismă, Nobuko Imai este considerată a fi una dintre cele mai remarcabile violiste a timpului nostru. După terminarea studiilor la Școala de Muzică Toho, Universitatea Yale și Juilliard School, ea a câştigat cele mai mari premii, atât la prestigiosul concurs internațional din München cât și la cel… Citeşte mai mult »

  Violă
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie