• dan grigore

  Recitaluri și concerte camerale

  Joi 17.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor: THOMAS DAUSGAARD
  Solist: DAN GRIGORE – pian

  Program:
  Mozart – Uvertura la „Don Giovanni“ K527
  Mozart – Concert pentru pian şi orchestră nr. 23 în La Major KV 488
  Beethoven – Simfonia nr. 7 în La Major Op. 92

  ***Concertul care urma să fie susținut de Mozarteumorchester Salzburg, dirijor Thomas Dausgaard, solist Dan Grigore astăzi de la ora 17.00 la Ateneul Român se reprogramează pentru ora 22.30, tot la Ateneul Român. 

  Zborul Austrian Airlines care urma să transporte orchestra a fost anulat. În urma intervențiilor Artexim și ale directorului artistic al Festivalului Enescu, Ioan Holender, Austrian Airlines a pus la dispoizție un nou zbor, cu un avion cu o capacitate mai mare, astfel încât concertul să poată avea loc.

  În același timp, concertul care urma să fie susținut de Corul de Cameră Preludiu, dirijor Voicu Enăchescu de la 22.30 va fi reprogramat pentru duminică, 20 septembrie, ora 11, la Sala Radio.

  Publicul va putea intra la aceste concerte cu biletele achiziționate deja.

  Stoc Epuizat
  Cumpără Bilet la Cinema
 • dan grigore

  Dan Grigore

  Născut la Bucureşti în familia unui ofiţer aviator de elită, Dan Grigore a debutat la vârsta de 14 ani. Recomandat cu entuziasm de mentorii săi Florica Musicescu şi Mihail Jora (foştii profesori ai lui Dinu Lipatti) a primit burse la Conservatorul din Sankt-Petersburg (1962-64, clasa Prof. Tatiana Kravcenko) şi Academia de Muzică din Viena (1969… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Dausgaard__Thomas_2013b_PC_Ulla-Carin_Eckblom_72

  Thomas Dausgaard

  Thomas Dausgaard este prim dirijor al Orchestrei de Cameră din Suedia și dirijor laureat al Orchestrei Simfonice Radio Daneze, fiind dirijor principal între 2004 – 2011. El este renumit pentru programele sale inovatoare, pentru cunoaşterea în detaliu a muzicii de Langgaard și Nielsen şi pentru un catalog de înregistrări prolific. Thomas Dausgaard a apărut alături… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri si concerte

  Recitaluri și concerte camerale

  Reunește cele mai importante recitaluri și concerte camerale care au loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, pe scena Ateneului Român din București. Mari soliști internaționali vin în premieră sau revin în Festival în cadrul acestei serii: de la Anne-Sophie Mutter, Elisabeth Leonskaja, Murray Perahia, Maria João Pires sau David Garrett. Un regal cu artiști de… Citeşte mai mult »

  serie