• Credit foto Gin Photo (3)

  Alte evenimente

  Vineri 18.09 18:30 Opera Naţională Bucureşti

  Regia: ANDA TĂBĂCARU-HOGEA
  Scenografia: VIORICA PETROVICI
  Coregrafia: RĂZVAN MAZILU
  Dirijor: LEO HUSSAIN
  Dirijorul Corului: STELIAN OLARIU

  Distribuţia:
  Davide Damiani (invitat) – Oedipe
  Horia Sandu - Tiresias
  Dan Indricău – Creon
  Liviu Indricău – Păstorul
  Marius Boloș - Marele Preot
  Florin Simionca (debut) – Phorbas
  Mihnea Lamatic - Paznicul
  Vicenţiu Ţăranu – Teseu
  Gabriel Năstase – Laios
  Sidonia Nica – Iocasta
  Andrada Roşu (invitată) – Sfinxul
  Simona Neagu - Antigona
  Andreea Iftimescu - Meropa
  Zoica Șohterus – O femeie tebană

 • leo hussain

  Leo Hussain

  Leo Hussain a intrat în atenția internațională în 2009, când a fost numit în funcția de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producție, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus. Mai apoi, Hussain… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Viorica Petrovici

  Artist plastic, scenograf de teatru, operă, balet şi film, profesor, doctor în spectacologie, Viorica Petrovici are o activitate impresionantă în domeniul artelor spectacolului. Absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din capitală, în anul 1981, şi-a început activitatea scenografică în calitate de „ucenic” la faimosul teatru studenţesc „Podul”, condus de regizorul Cătălin Naum. Viorica… Citeşte mai mult »

  Scenograf
 • Răzvan Mazilu

  Răzvan Mazilu este artistul complet care a impus şi a popularizat, în rândul marelui public, pe scenele din România, dansul contemporan şi teatrul-dans. Dansator, regizor, coregraf sau scenarist, Răzvan Mazilu abordează cu aceeaşi lejeritate stiluri şi ipostaze diverse – de la dans contemporan la cabaret, de la tango la clasici, de la musical la teatru… Citeşte mai mult »

  Coregraf
 • Stelian Olariu

  Stelian Olariu s-a născut în anul 1928, în judeţul Timiş. A urmat cursuri de vioară la Timişoara, apoi a fost student al Conservatorului de Stat din Timişoara, unde i-a avut ca profesori pe Sabin Drăgoi, Nicolae Ursu, Vasile Ijac, Liviu Rusu, Mircea Hoinic, Cornel Givulescu, Ion Ţiculescu, Silvia Humiţa. Din anul 1950 a venit la… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Davide Damiani

  Baritonul italian Davide Damiani a urmat studii muzicale la Pesaro, Parma şi Bologna, unde a studiat atât arta cântului cât şi contrabasul, compoziţia şi dirijatul. A devenit cunoscut în lumea muzicală încă din anii ’90, când a debutat cu rolul titular din opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. De atunci și până în prezent… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Horia Sandu

  Horia Sandu este solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 2000, la un an după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a studiat la clasa profesoarei Cornelia Angelescu. De-a lungul carierei a colaborat şi cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, Opera Comică pentru… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Dan Indricău

  Baritonul Dan Indricău a studiat canto clasic cu maeştrii Nicolae Herlea, Iulian Băiaşu, Vasile Martinoiu şi Silvia Sorina Munteanu. De-a lungul timpului, a colaborat cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti şi cu alte instituţii muzicale din ţară, la Sibiu, Timişoara şi Lugoj, susţinând concerte în mai multe săli din capitală, printre care Ateneul Român şi… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Liviu Indricau

  Liviu Indricău

  După ce a studiat vioara la Şcoala de Muzică din Lugoj, tenorul Liviu Indricău s-a dedicat artei cântului şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Canto Clasic în anul 2010. A urmat cursuri de perfecţionare cu baritonul Eduard Tumagian, apoi cu regizorul Marco Gandini şi cu Enza Ferrari în cadrul proiectului european… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Marius Boloş

  Solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 2006, basul Marius Boloş este absolvent al Universităţii din Oradea cu două specializări, Muzică şi Teologie. A urmat de asemenea cursuri de măiestrie artistică susţinute cu basul Ionel Pantea, soprana Nelly Miricioiu, mezzosoprana Viorica Cortez, soprana Mariana Nicolesco, soprana Leontina Văduva. În anul 2006 a fost bursier al… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Florin Simionca

  După ce a studiat trompeta la Şcoala de Muzică din Timişoara, Florin Simionca s-a îndreptat spre arta cântului şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în anul 2000. Laureat al Concursului „Marţian Negrea” de la Ploieşti (Premiul I), al Concursului „Sabin Drăgoi” de la Timişoara (Premiul al II-lea), el a debutat în cadrul… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Mihnea Lamatic

  Basul Mihnea Lamatic a absolvit Conservatorul din Bucureşti şi este solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 1989; a fost de asemenea solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. A efectuat turnee în Spania, Japonia, Coreea de Sud, China, Germania, Olanda, Marea Britanie, Elveţia, Grecia. Repertoriul său vast cuprinde roluri importante precum: Zaccaria… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Vicenţiu Ţăranu

  Baritonul Vicenţiu Ţăranu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti în anul 1998. Este câştigător al Premiului al II-lea la Festivalul Naţional de Lied „Ionel Perlea” de la Slobozia (1996), al Marelui Premiu la Festivalul Naţional de Lied „Mihail Jora” de la Bucureşti (1998), iar în anul 2004 i s-a conferit Premiul „David Ohanesian” din… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Lucian Corchiş

  Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa maestrului Iulian Băiaşu, tenorul Lucian Corchiş a urmat şi cursuri de master la clasa sopranei Eleonora Enăchescu şi s-a perfecţionat urmând cursuri de măiestrie artistică la workshop-uri conduse de Viorica Cortez, Ionel Pantea, Leontina Văduva, Claudia Eder (la Universitatea „Johannes Gutenberg” din Mainz, Germania). De asemenea,… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Sidonia Nica

  Sidonia Nica

  Sidonia Nica este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din 2002. S-a perfecţionat sub îndrumarea marilor artişti Viorica Cortez şi Boiko Zvetanov. Sidonia Nica şi-a desfăşurat activitatea artistică pe scene din Norvegia, Olanda, Germania, Austria, Ungaria, Japonia, China şi, bineînţeles, România. A cântat sub bagheta renumiţilor dirijori: Cristian Mandeal, Christian Badea, Jin Wang, Paul Nadler şi… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Andrada Roşu

  Absolventă în anul 1998 a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. Gheorghe Roşu, Andrada Roşu a fost şi bursieră la Graz (Austria) unde a studiat, în perioada 1996-1998 cu soprana Renate Behle, apoi a absolvit cursurile de master ale Academiei din Cluj la clasa prof. univ. Elena Andrieş Moldovan. De-a… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Simona Neagu

  Solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2002, soprana Simona Neagu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a urmat şi studii aprofundate, încheiate în anul 1999 cu o lucrare cu tema „Personajul feminin în operele lui Puccini”. Între anii 1999 şi 2001, Simona Neagu a urmat şi un stagiu artistic la Conservatorul… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Andreea Iftimescu

  Andreea Iftimescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea profesoarelor Eleonora Enăchescu şi Maria Slătinaru Nistor. Ea şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2012, interpretând rolul Agata din opera Le cantatrici villane (Cântăreţele parvenite) de Valentino Fioravanti. Câştigătoare a Premiului special la concursul „Salice d’oro” (Italia, 2010), Andreea Iftimescu… Citeşte mai mult »

  Mezzosoprană
 • Credit foto Gin Photo (1)

  Opera Naţională Bucureşti

  Cu o istorie de aproape 140 de ani, Opera din Bucureşti, înfiinţată prin lege în anul 1877, apoi ca societate particulară în anul 1885 şi devenită teatru de stat în anul 1921, a primit un sediu nou abia în anii ’50 ai secolului trecut, până atunci funcţionând în diverse locaţii din Capitală. Actuala clădire a… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole