• simon-trpceski

  Mari orchestre ale lumii

  Vineri 18.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor: VASILY PETRENKO
  CORUL FILARMONICII „GEORGE ENESCU”
  Dirijorul Corului: ION IOSIF PRUNNER
  Solist: SIMON TRPCESKI – pian

  Program:
  Rachmaninov – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 3 în re minor op. 30
  Enescu – Simfonia nr. 3 în Do Major op. 21

  Cumpără Bilet
  Cumpără Bilet la Cinema
 • vasily-petrenko

  Vasily Petrenko

  Vasily Petrenko s-a născut în 1976 şi şi-a început educaţia muzicală la Şcoala de Muzică din Sankt Petersburg Capela de Băieţi – ce mai veche şcoală din Rusia. A studiat la Conservatorul din Sankt Petersburg şi, de asemenea, a participat la cursuri de măiestrie cu personalităţi ca Ilya Musin, Mariss Jansons, Yuri Temirkanov şi Esa-Pekka… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • Simon_Trpceski_-_Steinway_Hall_of_Fame,_photo_(c)_KulturOp,_Lube_Saveski-Color1

  Simon Trpčeski

  Născut în Macedonia în 1979, pianistul Simon Trpčeski şi-a câştigat locul printre cei mai remarcabili muzicieni lansaţi în ultimii ani, cântând cu multe dintre cele mai mari orchestra ale lumii şi captivându-şi mereu publicul. În această stagiune, are prevăzute apariţii alături de orchestrele simfonice din Londra, Seattle, St. Louis, Baltimore, Barcelona şi Galicia, de filarmonicile din… Citeşte mai mult »

  Pian
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • DRA_2199

  Grand Cinema & More

  Un spectacol bun nu trebuie să-ţi încânte doar privirea, ci să-ţi captiveze toate simţurile şi să te facă să evadezi, pentru câteva ore, într-o altă lume. Călătoria este posibilă, la Grand Cinema & More. Cel mai performant sistem audio, ecrane impresionante, ultima tehnologie in materie de proiectie, unghiuri perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș pe unele dintre cele mai mari scene internaționale, de la New York, la Viena sau Paris. Atât orchestre europene, cât și orchestre americane… Citeşte mai mult »

  serie